ukrayina-ne-vestime-peregovori-bezkinechno-u-pitanni-virishennya-konfliktu-na-donbasi-pristayko

Україна не вестиме переговори безкінечно у питанні вирішення конфлікту на Донбасі - Пристайко

 • 13588 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Україна не вестиме переговори безкінечно у питанні вирішення конфлікту на Донбасі. Про це завив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в ефірі телеканалу "112-Україна", передає УНН.

"Ми вимушені вести переговори але ми не будемо вести їх безкінечно…У нас залишається право обороняти себе за кінця", - сказав В. Пристайко.

Він додав, що прогрес у вирішенні конфлікту має бути досягнутий у Мінському та Нормандському форматах, проте це шлях не має шкодити суверенітету України, враховуючи, що українська влада вже погодилась на "болючі поступки".

"Якщо ми залишаємося в цій самі точці, то це вже провал цієї зустрічі, тому що як ви знаєте ми пішли на болючі кроки, щоб ця зустріч відбулась. Ви бачите те, що відбувається в країні, свідомі громадяни висловлюють свою незгоду", - сказав Пристайко.

Як повідомляв УНН, Росія виставила дві умови для можливості зустрічі у Нормандському форматі: розведення військ в Золотому та Петровському та імплементація в українське законодавство так званої формули Штайнмайера.

Українські Національні Новини

Політика