ukrayina-ne-kidaye-svoyikh-litak-iz-nur-sultana-nevdovzi-syade-u-kiyevi

Україна не кидає своїх: літак із Нур-Султана невдовзі сяде у Києві

 • 22527 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Перший літак, із охопленого протестами Казахстану, невдовзі приземлиться в Києві. Про це у Twitter, написав міністр закордонних справ України Дмитра Кулеби, передає УНН.

Цитата

"Рейсовий літак із Нур-Султана із 33-ма українцями невдовзі сяде у Києві. Наступні рейси з цього міста заплановані на 13 і 16 січня. Працюємо над організацією повернення решти українців, які звернулися по допомогу, особливо в Алмати. Україна не кидає своїх, це непорушний принцип", - повідомив Дмитро Кулеба.

Деталі

За інформацією МЗС України, загиблих, постраждалих або затриманих українців під час масових заходів в Казахстані немає. Українське посольство надає консульську допомогу громадянам, які через скасовані авіарейси не можуть залишити країну. Зараз найбільша кількість українців перебуває в Алмати – 116 осіб.

Додамо

У Казахстані мітинги за зниження цін на скраплений газ переросли у масові протести по всій країні. Президент Касим-Жомарт Токаєв ухвалив відставку уряду під керівництвом Аскара Мамина. На всій території країни запроваджено режим надзвичайного стану. У багатьох містах зберігається напружена обстановка. ОДКБ у відповідь на запит президента про допомогу направила до республіки "миротворчі сили".

Українські Національні Новини

Суспільство