ukrayina-ne-khoche-bachiti-rosiyan-pid-chas-khodi-papi-u-strasnu-pyatnitsyu

Україна не хоче бачити росіян під час ходи Папи у Страсну п'ятницю

 • 175617 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Рішення Ватикану про те, щоб у хресній ході Папи Франциска у п'ятницю взяли участь як українці, так і росіяни, викликало розбіжності з українськими католицькими лідерами, які хочуть, щоб це рішення було переглянуто, пише УНН.

Деталі

Так, щорічний захід Via Crucis в Страсну п'ятницю в Колізеї складається з 14 хресних ходів. Цього року в програмі вечірньої служби передбачається, що хрест символічно триматимуть українка і росіянка.

"Вважаю таку ідею несвоєчасною, двозначною і такою, що не враховує контекст військової агресії росії проти України", - заявив архієпископ Святослав Шевчук, Верховний архієпископ Києво-Галицький, глава Української грекокатолицької церкви, коментуючи повідомлення про наміри Ватикану.

За словами Шевчука, який знаходиться в Києві, для греко-католиків України "тексти і жести ХІІІ стації цієї Хресної дороги незрозумілі і навіть образливі, особливо в контексті очікуваного другого, ще більш кривавого наступу російських військ на наші міста і села. Знаю, що і наші брати римо-католики поділяють ці думки і переживання".

Він повідомив, що попросив Ватикан переглянути це рішення.

У своєму Twitter посол України у Ватикані Андрій Юраш заявив, що поділяє стурбованість Шевчука і працює з Ватиканом над тим, щоб "спробувати пояснити труднощі реалізації та можливі наслідки" такої ініціативи.

Контекст

Як повідомили напередодні ЗМІ, у Ватикані планують, що в Римі під час Хресної ходи на Страсну п'ятницю 15 квітня, хрест символічно триматимуть українка і росіянка.

Передбачається, що хрест понесуть в руках Ірина і Альбіна, які переїхали до Італії 20 років тому.

Українські Національні Новини

Новини Світу