ukrayina-mozhe-otrimati-promisloviy-bezviz-z-yes-u-2020-rotsi-klimpush-tsintsadze

Україна може отримати “промисловий безвіз” з ЄС у 2020 році — Климпуш-Цинцадзе

 • 14183 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. “Промисловий безвіз” з Євросоюзом, тобто підписання Угоди про відповідність і прийнятність промислової продукції (АСАА), можливий у 2020 році. Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на заходах у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Київського національного торговельно-економічного університету. Про це йдеться на сайті уряду, передає УНН.

“Сподіваюся, що зареєстрований позавчора євроінтеграційний законопроект про ринковий нагляд народні депутати ухвалять у квітні одразу після законопроекту про середню освіту. Відповідно після цього ЄС має ухвалити рішення про оціночну місію, що зробить можливим уже в 2020 році вийти на підписання Угоди АСАА”, — сказала віце-прем’єр-міністр.

Водночас вона висловила жаль, що три тижні тому Верховна Рада провалила голосування законопроекту щодо адаптації національного законодавства в частині технічних регламентів та оцінки відповідності законодавству Європейського Союзу.

Віце-прем’єр також зазначила, що Україна вже досягла технічної сумісності з ЄС у трьох пріоритетних промислових секторах економіки.

В уряді зазначають, що визнання еквівалентності української системи технічного регулювання та оцінки відповідності європейській значно спростить експорт промислової продукції до ЄС, зокрема, виробники зможуть отримувати необхідні сертифікати в Україні.

Як повідомляв УНН, віце-прем’єр на початку лютого минулого року заявляла, що Україна працює над приєднанням до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами та Конвенції про єдиний режим транзиту, а також до Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (ACAA).

Українські Національні Новини

Економіка