ukrayina-mozhe-boykotuvati-olimpiadu-2024-cherez-uchast-rosiyan-ta-bilorusiv

Україна може бойкотувати Олімпіаду-2024 через участь росіян та білорусів

 • 1558193 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Україна може відмовитись від участі в Олімпіаді-2024, яка повинна проходити у Парижі, через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів, про це повідомив Вадим Гутцайт на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

"Наша позиція незмінна: допоки в Україні триває війна, російських і білоруських спортсменів не повинно бути на міжнародних змаганнях!!!" – написав міністр молоді та спорту України.

Доповнення

Також Гутцайт зауважив, що "частина міжнародних федерацій обурилася намаганням МОК просувати повернення росіян і білорусів. Їхні лідери ігнорували запрошення на Олімпійський саміт і заявили про свою позицію на відповідних консультаціях МОК".

"Недопустимою така ситуація є і для нашої держави. Ми зверталися і будемо звертатися до всіх міжнародних організацій, які можуть вплинути на ситуацію та до думки яких можуть дослухатися члени МОК", – наголосив він.

Нагадаємо

Раніше Міжнародний олімпійський комітет опублікував заяву, в якій припустили, що росіяни й білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором.

Українські Національні Новини

Спорт