ukrayina-i-kitay-provedut-zasidannya-mizhuryadovoyi-komisiyi

Україна і Китай проведуть засідання міжурядової комісії

 • 10746 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. У рамках участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі Президент України Петро Порошенко та Заступник голови Китайської Народної Республіки Ван Цішан домовилися продовжувати розвиток двосторонньої торговельно-економічної та інвестиційної співпраці, чому має сприяти проведення у 2019 році засідання Українсько-китайської Міжурядової комісії зі співробітництва. Про це повідомляє прес-служба АП, передає УНН.

"Президент України відзначив традиційно дружній характер відносин між Україною та Китаєм, які базуються на принципах взаємної поваги до суверенітету і територіальної цілісності двох країн. Заступник голови КНР підтвердив незмінність позиції, яка полягає в повній підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в рамках її міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час зустрічі лідери відзначили зростання рівня довіри та взаєморозуміння, що є основою для зміцнення стратегічного партнерства між двома країнами.

"Сторони домовилися продовжувати розвиток двосторонньої торговельно-економічної та інвестиційної співпраці. Цьому має сприяти проведення у 2019 році чергового засідання Українсько-китайської Міжурядової комісії зі співробітництва", - зазначили в АП.

Співрозмовники також обговорили участь України у реалізації ініціативи Китаю "Один пояс, один шлях".

Як повідомляв УНН, у середу, 23 січня Президент України Петро Порошенко у рамках участі у засіданні Всесвітнього економічного форуму у Давосі зустрівся з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Також на полях форуму в Давосі Порошенко провів зустріч із головою МВФ Крістін Лагард.

Українські Національні Новини

Політика