ukrayina-gotuyetsya-do-uchasti-v-7-navchannyakh-nato-u-nimechchini-velikiy-britaniyi-italiyi-ta-turechchini

Україна готується до участі в 7 навчаннях НАТО: у Німеччині, Великій Британії, Італії та Туреччині

 • 16465 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Українські Збройні Сили готуються до участі у, принаймні, 7 багатонаціональних військових навчаннях НАТО. Про це йдеться в інфографіці, опублікованій у Twitter Міністерством закордонних справ України.

"12 червня 2020 року Альянс визнав Україну партнером з розширеними можливостями. Цей крок дуже важливий на шляху України до євроатлантичної інтеграції. Україна давно співпрацює з НАТО. Спільні навчання, заплановані на 2020 рік, є прямим доказом цього", - пишуть у МЗС.

Так, у відомстві повідомили про заплановані на 2020 рік військові навчання НАТО на території України. Серед них: JMTG-U, Rapid Trident - 2020 і Coherent Resilience.

Також повідомляється, що "українські Збройні Сили готуються до участі у багатонаціональних навчаннях НАТО", а саме:
1) Noble Blister - 2020 (Німеччина);
2) Ramstein Alloy - 2020 року - 3 (Німеччина);
3) Ramstein Apex - 2020 (Німеччина);
4) Dynamic Master 2020 (Великобританія);
5) Loyal Leda2020 (Туреччина);
6) Steadfast Jupiter - Jackal 2020 (Німеччина та Італія);
7) Cyber ​​Coalition -2020 (онлайн).

Як повідомлялося в УНН, Україна минулого тижня отримала статус учасниці партнерства розширених можливостей (EOP) НАТО.

У МЗС зазначили, що рішення Альянсу є визнанням значного внеску України у міжнародну безпеку, в тому числі шляхом участі у місіях під проводом НАТО, силах реагування НАТО та відповідних навчаннях і тренуваннях. Україна розглядає програму як додатковий інструмент для поглиблення військової практичної взаємодії з Альянсом. Статуc партнерства в EOP дає старт процесу, який зробить співробітництво України з НАТО ще більш ефективним.

On 12 June 2020 NATO recognized Ukraine as Enhanced Opportunities Partner. This step is very important on Ukraine’s way towards Euro-Atlantic integration.

has been cooperating with NATO for a long time. Joint exercises planned for 2020 are direct evidence of this pic.twitter.com/9mDMdLDgAe

— MFA of Ukraine (@MFA_Ukraine) June 17, 2020

Українські Національні Новини

Політика