ukrayina-gotova-napraviti-veliku-grupu-ryatuvalnikiv-do-turechchini-kuleba

Україна готова направити велику групу рятувальників до Туреччини - Кулеба

 • 856285 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Україна готова направити до Туреччини велику групу рятувальників для надання допомоги у подоланні наслідків землетрусу. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter, пише УНН.

Цитата

"Україна готова направити велику групу рятувальників до Туреччини для надання допомоги у реагуванні на кризу. Ми тісно співпрацюємо з турецькою стороною для координації їхнього розгортання", - написав Кулеба після інформації про потужний землетрус у Туреччині.

Згодом у тому ж регіоні стався ще один потужний землетрус.

Доповнення

Землетрус магнітудою 7,4 стався 6 лютого о 4:17 за місцевим часом у районі Пазарджик у провінції Кахраманмараш в Туреччині. Інтенсивно землетрус відчували в навколишніх провінціях. Він також зачепив сусідню з Туреччиною Сирію.

Потужний землетрус у Туреччині та Сирії забрав життя вже понад 1200 людей.

Посольство України в Туреччині взаємодіє із турецькою владою, перевіряє наявність українських громадян серед постраждалих внаслідок потужного землетрусу, який стався 6 лютого вранці.

Туреччина розташована на вершині великих розломів і часто піддається землетрусам. Близько 18 000 людей загинули в результаті потужних землетрусів, які вразили північно-західну Туреччину в 1999 році.

Українські Національні Новини

Політика