ukrayina-evakuyuvala-z-kipru-115-gromadyan-chastinu-z-okupovanikh-teritoriy

Україна евакуювала з Кіпру 115 громадян: частину - з окупованих територій

 • 24274 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. До України з Кіпру евакуаційним рейсом повернулось 115 громадян. Про це інформує українське посольство в республіці, передає УНН.

"26 травня 2020 року відбувся шостий евакуаційний спецрейс з Кіпру. На борту 115 громадян України. Крок за кроком, в надзвичайно складних умовах, коли пункти пропуску через "зелену лінію" залишаються закритими, завдяки зусиллям посольства України у Республіці Кіпр, за сприяння спеціального представника генерального секретаря ООН, глави місії UNFICYP Елізабет Спехар та компетентних органів Кіпру, вдалося також евакуювати 44 українців з окупованої території Кіпру, т.зв. "Турецької Республіки Північного Кіпру", - йдеться у повідомленні.

Посольство висловило подяку SkyUp за спільну плідну роботу та можливість здійснити спеціальні рейси з Кіпру.

Усі пасажири пройдуть самоізоляцію за допомогою спеціального електронного додатку "Дій вдома" від Міністерство цифрової трансформації України.

"Українські дипломати працюють 24/7, щоб координувати повернення громадян до України, які через загрозу коронавірусу та, як наслідок - закриття авіасполучення, застрягли на території Кіпру. Загалом з Кіпру евакуйовано 672 громадян України. 18 березня, 20 березня, 26 березня, 30 квітня, 16 травня, 26 травня. Ще один організований посольством рейс 20 березня був скасований через низький попит громадян (продано 19 квитків)", - зазначили дипломати.

Як повідомлялося раніше в УНН, до України з Туреччини евакуювали ще 38 громадян - генконсульство.

Українські Національні Новини

Політика