ukraintsiam-pered-sviatamy-nahadaly-pro-shtrafy-za-nezakonnu-vyrubku-yalynok-skilky-ta-za-shcho

Українцям перед святами нагадали про штрафи за незаконну вирубку ялинок: скільки та за що

 • 32190 переглядiв

Державне підприємство "Ліси України" попереджає, що незаконна заготівля новорічних ялинок є незаконною, а штрафи становлять від 759 грн

Державне підприємство "Ліси України" напередодні свят нагадує та попереджає, що самозаготівля ялинок в лісі заборонена та карається законом, передає УНН.

Незабаром розпочнуться різдвяні свята, тому задача лісівників нагадати, що самозаготівля ялинок в лісі заборонена. Розмір штрафу залежить від завданої шкоди довкіллю. А розмір шкоди – від місця скоєння незаконної рубки та діаметра дерева

- повідомили у "Лісах України".

Деталі

Штраф за незаконне вирубування хвойних дерев віком до 41 року, як вказано, у грудні-січні становить від 759 до 3432 грн.

Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок незаконного вирубування хвойних дерев на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду за межами населених пунктів становить від 8621 грн до 42 690 грн.

Окрім цього, лісопорушники сплачують ще й адміністративний штраф за незаконну рубку хвойних дерев обсягом від 510 до 1020 грн, посадові особи – від 2 550-5 100 гривень.

Та незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, карається штрафом від 17 000 до 25 500 грн або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо

Українські державні лісогосподарства продали понад 11,8 тис. новорічних ялинок на загальну суму 1,45 млн грн. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стартував продаж новорічних ялинок: яка вартість та де купити

Ганна Оніщенко

Суспільство