ukhilennya-vid-splati-podatkiv-sud-nad-eks-gravtsem-barseloni-vidkladeniy-do-chervnya

Ухилення від сплати податків: суд над екс-гравцем "Барселони" відкладений до червня

 • 7939 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Судове засідання у справі про ухилення від сплати податків колишнім захисником "Барселони" Адріано Коррея Кларо відкладено до 4 червня, передає УНН з посиланням на marca.com.

Футболіста звинувачують в тому, що приховав від іспанських податківців 646 тис. 85 євро в період з 2011 по 2012 рр.

"Державний обвинувач наполягає на трирічному тюремному ув'язненні для футболіста, а також штраф розміром в 1,1 млн євро", - пише видання.

У свою чергу адвокати футболіста наполягають на умовному терміні для клієнта.

Нагадаємо, за несплату податків суд Іспанії засудив Кріштіану Роналду до двох років умовного ув'язнення і 18 млн євро штрафу. За даними іспанської податкової служби, футболіст ухилявся від оподаткування в період з 2011 по 2014 роки.

Також нагадаємо, що екс-гравець столичного клубу "Динамо" Джермейн Ленс зажадав від ФК сплатити податки з його заробітної плати в розмірі понад 3 млн грн. Відповідне звернення він подав до Палати з вирішення суперечок ФІФА. Більш того, нідерландець також звинуватив "Динамо" у невиплаті йому близько 8 млн грн зарплати. І ця вимога гравця була задоволена ФІФА.

Як писав УНН, ФК "Динамо" вже не перший раз звинувачують в ухилянні від сплати податків.

За даними Андрія Павловського, завдяки офшорним схемам фінансування, за 5 років клуб міг недоплатити до Пенсійного фонду України понад 440 млн грн.

Однак, в ДФС з цього приводу ніяких дій поки не роблять.

Українські Національні Новини

Новини Світу