ugorschina-vidnovila-propusk-ta-tranzit-ukrayinskikh-gromadyan-cherez-sviy-kordon

Угорщина відновила пропуск та транзит українських громадян через свій кордон

 • 20572 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Угорська сторона 19 червня повідомила, що відновила пропуск через кордон з Україною пасажирських автобусів. Про це повідомляє УНН з посиланням на ДПСУ.

Щодо короткотермінового відвідування - на карантин не відправляють громадян України, які в’їжджають у 30-кілометрову зону. Від таких осіб не вимагатимуть додаткових підтверджуючих документів для в’їзду, але вони мають залишити територію Угорщини протягом 24 годин.

Щодо транзитного проїзду - в’їзд на територію Угорщини з метою транзитного проїзду дозволяється цілодобово за наявності в особи документа про постійне місце поживання, дозволу на перебування, посвідки на проживання, візи на тривале працевлаштування або іншого документа, що підтверджує право на тривале перебування у країні призначення, виданого офіційним органом цієї країни. До того ж, особа має надати згоду на перевірку на наявність COVID-19 та не мати ознак підозри на інфекцію.

Про відкриття зі свого боку пунктів пропуску "Лужанка", "Вилок", "Дзвінкове" та "Косино" прикордонники Мукачівського загону поінформували своїх угорських колег 29 травня.

Нагадаємо, 29 травня з 00:00 розпорядженням Уряду України поновлено роботу 66 пунктів пропуску, у тому числі пунктів пропуску, які є на ділянці Мукачівського прикордонного загону.

Українські Національні Новини

Суспільство