udo-ne-puskaye-tupitskogo-do-konstitutsiynogo-sudu-cherez-yogo-vidstoronennya

УДО не пускає Тупицького до Конституційного суду через його відсторонення

 • 35758 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Управління держохорони не пускає до Конституційного суду відстороненого голову КСУ Олександра Тупицького для дотримання указу про його відсторонення. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Управління державної охорони України.

"Повідомляємо, що у зв’язку зі зверненням до Управління державної охорони України Державного бюро розслідувань щодо дотримання положень Конституції України, Кримінального процесуального кодексу України, виконання вимог Указу Президента України від 29 грудня 2020 року №607/2020, а також для усунення ризиків, у зв’язку з якими було відсторонено Тупицького О.М. від посади судді Конституційного Суду України та задля недопущенням останнього до приміщень Конституційного Суду України на строк дії Указу Президента України від 29 грудня 2020 року №607/2020 (два місяці), військовослужбовці Управління державної охорони України діють лише на підставі та у межах повноважень передбачених чинним законодавством", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНН, Президент України Володимир Зеленський 29 грудня підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці.

Нагадаємо, перед цим Офіс Генерального прокурора зауважив, що повідомив про підозру голові Конституційного Суду України Олександру Тупицькому й надіслав клопотання Президенту України Володимиру Зеленському щодо відсторонення Тупицького з посади голови КСУ.

Як раніше повідомлялося в УНН, голова Конституційного Суду Олександр Тупицький не прийшов до Офісу Генерального прокурора 28 грудня для участі у процесуальній дії. Повідомлення про підозру йому мали надіслати поштою.

Нагадаємо, що ДБР заявляло, що розслідує низку кримінальних справ, у яких перевіряється причетність Тупицького до скоєння злочинів у складі злочинної організації. Також Державним бюро розслідувань було розпочато досудове розслідування за фактами самовільного зайняття земельної ділянки на території Криму, а також державної зради головою Конституційного суду України.

Українські Національні Новини

Політика