u-yes-utochnili-chas-vizitu-svoyeyi-misiyi-do-priazovya

У ЄС уточнили час візиту своєї місії до Приазов'я

 • 10173 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Візит високопосадовців ЄС до регіону Приазов’я відбудеться 27 січня – 2 лютого. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу представництва ЄС в Україні.

"27 січня – 2 лютого група посадовців Європейського Союзу високого рівня відвідає райони України, прилеглі до Азовського моря", - уточнили у представництві ЄС.

Головна мета місії ЄС на високому рівні – оцінка економічної, соціальної та політичної ситуації в регіоні, який відчутно постраждав від режиму перевірок, який Росія ввела на Азовському морі. За результатами висновків, які отримає місія, ЄС проведе оцінку того, як посилити підтримку Приазов’я – зокрема, ґрунтуючись на чинних програмах та у співпраці з європейськими фінансовими інституціями.

"Делегацію високого рівня очолять Томас Майр-Гартінг, виконавчий директор з питань Європи та Центральної Азії в Європейській службі зовнішньої дії, та Петер Ваґнер, керівник Групи підтримки України при Єврокомісії. До її складу також входитимуть представники низки інших департаментів Єврокомісії", - додали у представництві.

Тим часом в уряді Прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів нараду з приводу візиту місії ЄС. З його слів, метою місії ЄС, яка працюватиме в Україні 27 січня - 2 лютого, є "оцінка можливості спільної реалізації низки проектів інфраструктурного розвитку Приазов’я". Він доручив міністру інфраструктури Володимиру Омеляну та керівнику "Укравтодору" Славоміру Новаку зустрітися з місією і забезпечити умови роботи фахівців.

Раніше у представництві ЄС в Україні повідомили, що місія ЄС на чотири дні поїде на Приазов'я 28 січня.

Українські Національні Новини

Політика