u-yes-spodivayutsya-scho-byudzhet-2019-vidpovidaye-domovlenostyam-z-mvf

У ЄС сподіваються, що Бюджет-2019 відповідає домовленостям з МВФ

 • 13397 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. У Європейському союзі ще не бачили остаточної версії Бюджету України на 2019 рік, втім сподіваються, що його положення відповідають умовам Міжнародного валютного фонду. Про це в коментарі УНН сказав посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі.

“Ми дуже раді, що Бюджет був прийнятий. Ми не бачили остаточної версії, але сподіваємось, що він відповідає домовленостям з МВФ, і що все з ним гаразд”, — сказав посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет схвалено: основні показники

Нагадаємо, зранку 23 листопада Верховна Рада України схвалила Державний бюджету України на 2019 рік.

Після прийняття у другому читанні проекту Державного бюджету на 2019 рік Україна очікує остаточного погодження Радою МВФ нової програми Stand-by (SBA).

МВФ та влада України досягли домовленості щодо економічної політики для нової 14-місячної програми з Україною у форматі SBA на 3,9 млрд дол. США.

У МВФ зазначали, що винесення цього питання на Раду виконавчих директорів очікується після ухвалення парламентом поданого урядом Бюджету-2019 - із урахуванням рекомендацій фахівців МВФ - та збільшення тарифів на газ та теплову енергію для населення - у відповідності до змін на ринку та з продовженням захисту домогосподарств з невисокими доходами.

Українські Національні Новини

Політика