u-vr-khochut-premiyuvati-po-100-tis-grn-naykraschikh-uchasnikiv-zno-zareyestruvali-postanovu

У ВР хочуть "преміювати" по 100 тис. грн найкращих учасників ЗНО: зареєстрували постанову

 • 20747 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. У парламенті зареєстрували проект постанови щодо надання по 100 тис. грн премії від Верховної Ради для учасників ЗНО, які отримали найкращі результати. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт ВРУ.

Проектом постанови передбачається запровадження з 2021 року тридцяти премій Верховної Ради України по 100 тис. грн для учасників ЗНО, які показали найвищі результати на основі повної загальної середньої освіти.

Зазначається, що реалізація проекту постанови потребуватиме додаткових витрат з Державного бюджету України на 2021 рік. Фінансування буде здійснюватися у межах бюджетних видатків, передбачених головним розпорядникам бюджетних коштів на відповідний рік, з урахуванням пріоритетних напрямів розвитку освіти і науки.

Ініціювали проект постанови голова ВРУ Дмитро Разумков, голова комітету з питань освіти Сергій Бабак та інші народні депутати.

Як повідомляв УНН раніше, перший заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук із нардепами пропонують надавати стипендії дітям, які склали ЗНО на високі бали.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні розпочалася реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, яка триватиме до 19 січня включно.

Українські Національні Новини

Політика