u-vms-ne-viklyuchayut-novikh-provokatsiy-z-boku-rosiyi

У ВМС не виключають нових провокацій з боку Росії

 • 15099 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Україна не виключає провокацій з боку Росії в перебігу українсько-американських навчань "Сі Бриз-2021", що триватимуть до 10 липня, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода командувач Військово-морських сил ЗСУ контрадмірал Олексій Неїжпапа, передає УНН.

Цитата: 

"Вздовж узбережжя Криму знаходяться бойові кораблі Чорноморського флоту. З квітня місяця там же постійно перебувають кораблі Балтійського та Північного флотів Російської Федерації – спостерігають за діями учасників наших навчань. Таким чином провокацій з боку Російської Федерації не виключаємо: на цей випадок на кораблях учасників "Сі Бризу" існують певні відпрацьовані процедури", – сказав Олексій Неїжпапа.

Деталі

За його словами, нині в Бердянську та Маріуполі перебувають чотири малі броньовані артилерійські катери.

"При надходженні нових одиниць катерного складу будемо посилювати ними Азовське море", – сказав Неїжпапа.

Він висловив сподівання, що також у Азовському і Чорному морях для "більш ефективного висвітлення надводної обстановки" будуть застосовані ударні безпілотники Bayraktar.

"Тренуємось використовувати Bayraktar над морем, скоро в складі ВМС України матимемо ескадрилью цих безпілотних комплексів. Їхні екіпажі вже пройшли підготовку в Туреччині. Ми з нашими побратимами з Повітряних сил України під час навчань відпрацьовуємо порядок застосування БПЛА Bayraktar на морі", – додав він.

Доповнення 

28 червня у місті Одеса за участю представників близько 30-ти країн-учасників відбулася урочиста церемонія відкриття українсько-американського навчання “Сі Бриз-2021”,

Українські Національні Новини

Політика