u-virmeniyi-zafiksovaniy-drugiy-smertelniy-vipadok-vid-svinyachogo-gripu

У Вірменії зафіксований другий смертельний випадок від свинячого грипу

 • 5732 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. У Вірменії від свинячого грипу помер 62-річний чоловік, який занадто пізно звернувся за допомогою до фахівців. Варто зазначити, що це вже другий випадок смерті від H1N1. На початку 2019 року у Вірменії від свинячого грипу померла жінка, яка страждала низкою хронічних захворювань. Повідомляє УНН з посиланням на Міністерство охорони здоров’я Вірменії.

"У чоловіка виявили вірус H1N1, підтип вірусу грипу А. Він звернувся за медичною допомогою пізно і знаходився в одній з лікарень Вірменії у вкрай важкому стані", - розповіли у МОЗ Вірменії.

Довідка УНН. Симптоми свинячого грипу на перших стадіях хвороби фактично не відрізняються від симптомів ГРВІ і звичайного грипу. Це — висока температура, головний біль, ломота в тілі, слабкість. Також серед симптоматики можуть бути: діарея, нудота і болі в животі. Трохи пізніше з'являються кашель і нежить. Також можуть спостерігатися ще й блювання і запалення очей. Інкубаційний період вірусу — від 2 до 4 днів. Якщо у вас з’явилися вищеперераховані симптоми - негайно звертайтеся до лікаря. Варто відзначити, що свинячий грип в короткі терміни дає ускладнення на легені, і саме ці ускладнення можуть стати причиною смерті.

Як повідомляв УНН, у Вірменії від "свинячого грипу" померла жінка

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що від ускладнень свинячого грипу (H1N1) у Грузії померли вже 15 людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу