u-venesueli-protestuvalniki-vstupili-v-zitknennya-z-politsiyeyu

У Венесуелі протестувальники вступили в зіткнення з поліцією

 • 10463 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Учасники антиурядових виступів в районі Меседорес в Каракасі, столиці Венесуели, в понеділок вступили в зіткнення з поліцією. Про це повідомила газета Le National, передає УНН.

Правоохоронці використовували для розгону протестуючих сльозоточивий газ і інші спеціальні засоби, зазначає видання. Відомо, що щонайменше один силовик був поранений, відомостей про потерпілих серед цивільних оприлюднено не було. Акції протесту тривають в Каракасі після невдалої спроби групи військовослужбовців влаштувати заколот вранці в понеділок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мадуро оголосив про проведення військових навчань у Венесуелі

Як раніше інформував УНН, в останні роки Венесуела переживає гостру соціально-економічну кризу, що супроводжується стрімким зростанням цін і девальвацією болівара. Згідно з оцінками парламентського комітету з фінансів, за підсумками серпня 2018 року інфляція в річному обчисленні становила понад 200000%. МВФ прогнозує інфляцію в 1000000% до кінця року. Офіційні дані про зростання цін у країні не публікуються вже кілька років. За даними ООН, до червня з Боліваріанської Республіки виїхали близько 2,3 млн осіб, в основному в Колумбію, Еквадор, Перу і Бразилію. Зарубіжні компанії, що працюють у Венесуелі, змушені згортати свій бізнес на тлі чинного в країні жорсткого валютного контролю, що ускладнює їм придбання сировини, а також гіперінфляції, яка позначилася на попиті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент Венесуели оголосив Мадуро узурпатором

Уряд Венесуели не визнає існування в країні гуманітарної кризи.

Українські Національні Новини

Політика