u-trokh-mistakh-donechchini-lyudi-skarzhatsya-na-girku-vodu

У трьох містах Донеччини люди скаржаться на гірку воду

 • 9695 переглядiв

МАРІУПОЛЬ-КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Жителі трьох міст Донецької області: Українська, Гірника і Селидового, – скаржаться на якість води. Про це повідомив представник Уповноваженого з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський у Facebook, передає УНН.

"Скарги в Українську почалися з 19 вересня. За словами місцевих жителів, водопровідна вода має неприємний запах і гіркуватий присмак. Продукти, приготовані в цій воді, набули гіркого смаку. Діти і дорослі скаржаться на розлад шлунка, нудоту. За попередньою інформацією від місцевих жителів і депутатів міської ради м. Українськ, воду поставляє компанія "Вода Донбасу", – написав представник Омбудсмена.

За словами Лисянського, люди повідомили, що через ремонті роботи на Авдіївському водоводі, воду в Українськ, Гірник, Селидове подають з Карлівського водосховища. Найближчим часом співробітники Секретаріату Уповноваженого з прав людини виїдуть в ці міста для моніторингу ситуації та надання всіх можливих дій для вирішення ситуації.

Нагадаємо, в окупованій Макіївці сталося масове отруєння питною водою. За словами Лисянського, окупаційні адміністрації свідомо занижують кількість звернулися і госпіталізованих людей.

Як з'ясувалося, отруєння сталося через те, що воду в Макіївці дезинфікували марганцем, адже хлор закінчився. У МТОТ заявили, що хлор на фільтрувальні станції в Макіївці постачався з РФ

Українські Національні Новини

Кримінал та НП