u-trampa-zaperechuyut-scho-vin-znav-pro-zmovu-rosiyi-z-talibami-proti-ssha

У Трампа заперечують, що він знав про "змову" Росії з талібами проти США

 • 15401 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Президент США Дональд Трамп і віце-президент країни Майк Пенс не знали про те, що підрозділ російської розвідки нібито пропонував пов'язаним з талібами бойовикам нагороду за напади на американських військових. Про це повідомляє УНН з посиланням на російську службу ВВС.

"Президент США Дональд Трамп не був проінформований про те, що підрозділ російської розвідки нібито пропонував пов'язаним з талібами бойовикам нагороду за напади на американських військових, заявили в Білому домі... Прес-секретар Білого дому Кейлі Макінані в суботу заявила, що ні президент Трамп, ні віце-президент Майк Пенс "не були поінформовані про імовірне російське полювання за головами", - повідомили в ЗМІ.

"Це говорить не про достоїнства передбачуваної розвідки, а про неточність історії New York Times, що помилково припускає, що президент Трамп був проінформований про це", - цитують у ЗМІ слова Кайлі Макінані.

Уточнюється, що в п'ятницю газета New York Times опублікувала розслідування, автори якого стверджують, що певний підрозділ російської військової розвідки, нібито пов'язаний зі спробами замахів в Європі, в минулому році нібито пропонував винагороди за успішні напади на коаліційні війська в Афганістані - в тому числі американських військових.

Сказано, що в суботу "Талібан" виступив із спростуванням версії про можливу змову з Росією, заявивши, що залишається прихильним до угоди, підписаної з Вашингтоном в лютому. У заяві талібів було сказано, що вони нічим не зобов'язані будь-яким органам розвідки або іноземним державам, 19 років продовжуючи збройну боротьбу.

Також повідомляється, що в Міністерстві закордонних справ Росії публікацію американської газети там назвали "інформфейком" і "простим вкиданням".

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав для статті в New York Times, що в Кремлі не отримували звинувачень в подібних діях. "Якщо хтось зробить це, то ми відповімо", - процитували його у ЗМІ.

Нагадаємо, у червні військові США завдали перших авіаударів по талібах в Афганістані після перемир’я.

Українські Національні Новини

Новини Світу