u-syevyerodonetsku-zatrimali-eksboyovika-lnr-yakiy-pidozryuyetsya-u-zakhoplenni-adminbudivel

У Сєвєродонецьку затримали ексбойовика "ЛНР", який підозрюється у захопленні адмінбудівель

 • 10700 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Співробітники СБУ викрили та повідомили про підозру учаснику "ЛНР", який підозрюється в участі у захопленні адмінбудівель органів державної влади у 2014 році. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ.

"У Сєвєродонецьку співробітники Служби безпеки України викрили колишнього учасника незаконних збройних формувань терористичної організації "ЛНР", який брав участь у захопленні адмінбудівель органів державної влади у 2014 році", - сказано у повідомленні.

За даним досудового слідства, до лав незаконних збройних формувань проросійських терористів зловмисник приєднався у квітні 2014 року. Встановлено, що бойовик причетний до штурму будівлі Управління СБУ у Луганській області. Пізніше у складі угруповання Дрьомова він брав участь у захопленні сепаратистами адмінбудівель у Сєвєродонецьку.

За оперативною інформацією, зловмисник підтримував зв’язок та сприяв діяльності диверсійної групи "Ямала", учасники якої готували теракти у Сєвєродонецьку до Дня незалежності у 2014 році. Після визволення міста від окупаційних військ зловмисник тривалий час переховувався від правосуддя.

"Наразі бойовику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом збройних формуваннях) Кримінального кодексу України. Перевіряється причетність зловмисника до інших злочинів, вчинених терористичними угрупованнями на території Луганщини", - додається у повідомленні.

Так, у випадку доведення вини йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, двом учасникам незаконного збройного формування "Самооборона Севастополя" повідомили про підозру та оголосили у розшук.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП