u-sudakh-zalishayutsya-nerozglyanutimi-ponad-700-kriminalnikh-provadzhen-proti-ozg

У судах залишаються нерозглянутими понад 700 кримінальних проваджень проти ОЗГ

 • 7873 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. З початку 2019 року поліцейські скерували до суду майже 200 кримінальних проваджень стосовно організованих злочинних груп і злочинних організацій. Однак у судах залишаються нерозглянутими понад 700 кримінальних проваджень зазначеної категорії. Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін, передає УНН із посиланням на прес-службу НПУ.

За його словами, з початку цього року за матеріалами підрозділів Нацполіції до суду скеровано 190 кримінальних проваджень відносно 729 учасників організованих злочинних груп і злочинних організацій. Зловмисникам слідчі інкримінують вчинення 1561 кримінального правопорушення. З них понад 80 відсотків (1274) злочинів - це тяжкі та особливо тяжкі кримінальні правопорушення.

"На сьогодні у судах держави залишаються нерозглянутими 727 кримінальних проваджень відносно організованих груп і злочинних організацій. Слід зазначити, що розгляд у судах кримінальних проваджень зазначеної категорії триває роками",- сказав Аброськін.

Так, четверта частина (180) кримінальних проваджень, що перебувають на сьогодні на розгляді в судах, розглядаються ними понад три роки. Ще 89 кримінальних проваджень (12 відсотків) перебувають на розгляді суддів понад два роки, у 145 кримінальних провадженнях (20 відсотків) – розгляд триває більше року, зазначив Аброськін.

"Відтак це призводить до обрання судами більш м’яких запобіжних заходів, а обвинувачені виходять на волю та продовжують займатися злочинною діяльністю. Або ж зловмисник починають переховуватися від слідства. Крім того, є випадки, коли свідки скоєння злочину з часом відмовляються давати покази", – сказав перший заступник голови Нацполіції.

Він додав, що суд застосовує запобіжний захід у вигляді тримання під вартою лише до третини підозрюваних. В інших справах обираються заходи, не пов’язані з обмеженням волі.

Нагадаємо, за перший квартал 2019 року правоохоронці викрили 109 ОЗГ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП