u-stolichniy-kvartiri-znayshli-boyovu-granatu

У столичній квартирі знайшли бойову гранату

 • 11456 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. У жителя Києва вдома проводився санкціонований обшук за фактом документування збуту наркотиків. Однак, окрім заборонених речовин, у зловмисника виявили гранату РГД-5 із запалом. Про це повідомляє УНН із посиланням на відділ комунікації ГУНП у місті Київ.

"У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, слідчі Солом’янського управління поліції провели у квартирі місцевого мешканця санкціонований обшук", - сказано у повідомленні.

Під час проведення слідчих дій у помешканні поліцейські виявили та вилучили речовини, схожі на канабіс і амфетамін, а також пакунок із таблетками, попередньо – екстазі. Заборонені речовини вилучили та направили на експертне дослідження.

"Окрім цього, у квартирі фігуранта правоохоронці знайшли предмет, схожий на гранату. За висновком вибухотехніків, вилучений предмет є бойовою гранатою РГД-5 із запалом УЗГРМ-2", - повідомили у поліції.

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це, за даними поліції, 49-річний киянин, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

Слідчим Солом’янського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. За вчинення цього кримінального правопорушення чоловіку загрожує до семи років ув’язнення.

Нагадаємо, у Хмельницькому поліція затримала чоловіка, який підірвав гранату біля житлового будинку.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП