u-ssha-viznali-astronavtami-milyarderiv-dzheffa-bezosa-ta-richarda-brensona

У США визнали астронавтами мільярдерів Джеффа Безоса та Річарда Бренсона

 • 17992 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) визнало засновника Blue Origin Джеффа Безоса, а також засновника Virgin Galactic Річарда Бренсона астронавтами. Вони отримають нагрудну відзнаку- "Крила астронавта", пише УНН з посиланням на повідомлення на сайті FAA.

Деталі

Нагородження почесними нагрудними знаками відбудеться в межах програми Commercial Space Astronaut Wings ("Крила астронавта"), яка з'явилася в 2004 році з метою привернути додаткову увагу до позаземних польотів. У ній взяли участь три компанії - Blue Origin, Virgin Galactic і SpaceX.

В офіційному релізі FAA повідомляється, що вже з наступного року замість вручення цієї нагороди космічних туристів будуть просто заносити в спеціальний онлайн-реєстр.

Окрім Безоса і Бренсона, Федеральне управління цивільної авіації США визнало астронавтами також тих, хто в цьому році був учасником космічних туристичних місій.

"Крила астронавта" також отримає актор з телесеріалу "Зоряний шлях" Вільям Шетнер.

За весь час існування нагороди почесний нагрудний знак отримали 30 осіб.

Додамо

У липні цього року FAA змінило критерії отримання нагрудного знака "Крила астронавта". Для того, щоб вважатися комерційним астронавтом, необхідно бути співробітником визнаної FAA космічної компанії. Окрім того, необхідно також пройти тренінг, піднятися на висоту вище 80 км над землею, зробивши певні дії, які будуть важливі для громадської безпеки або сприяння безпеці пілотованих космічних польотів.

До слова, і Безос, і Бренсон - у списку мільярдерів за версією Forbes.

Українські Національні Новини

Новини Світу