u-ssha-ne-viklyuchili-pochatku-viprobuvannya-vaktsini-proti-koronavirusu-za-tri-misyatsi

У США не виключили початку випробування вакцини проти коронавірусу за три місяці

 • 13444 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Випробування вакцини проти нового уханьського коронавірусу можуть початися вже через три місяці, заявив директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США Ентоні Фаусі, повідомляє УНН з посиланням на Голос Америки.

Це досить швидко в порівнянні, наприклад, з вакциною проти важкого гострого респіраторного синдрому (САРС) - тоді на підготовку вакцини до клінічних випробувань у вчених пішло 20 місяців, відзначає видання.

Утім, як вказано, це не означає, що щеплення від нового коронавірусу можна буде зробити вже через три місяці - вакцину потрібно буде перевірити на безпеку і ефективність. Це може зайняти ще декілька місяців.

Однак час від початку спалаху до розробки можливої ​​вакцини є рекордно коротким, завдяки почасти новому способу вакцинації. Так, в останні роки вчені почали досліджувати новий підхід. Замість того, щоб робити ін'єкцію, в якій містяться частина вірусу, в експериментальних вакцинах є генетичні коди частин вірусу, що дозволяє пацієнтам, точніше, їх імунній системі робити точно такі ж коди. Активним інгредієнтом в цих вакцинах є ДНК або РНК - генетичні інструкції для побудови білків.

За словами професора молекулярної мікробіології Ендрю Пекоша, для створення щеплень більше не потрібні інфекційні віруси. Все, що потрібно вченим - генетичний код вірусу. За словами Пекоша, вперше така можливість з'явилася на початку нинішнього спалаху.

Китайські вчені вперше повідомили про перші випадки незвичайної пневмонії 31 грудня 2019 року. Вони ізолювали новий коронавірус і опублікували його повний геном.

Раніше повідомлялося, що клінічні випробування вакцин проти нового вірусу можуть розпочатися влітку.

Як повідомляв УНН, за останніми даними, кількість загиблих у результаті зараження коронавірусом у Китаї досягла 259 осіб.

Українські Національні Новини

Здоров'я