u-ssha-gotuyut-plan-na-vipadok-spalakhu-zakhvoryuvanosti-cherez-noviy-shtam-omikron

У США готують план на випадок спалаху захворюваності через новий штам "омікрон"

 • 25518 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Влада США розробляє план на випадок можливих спалахів захворювання по всій країні після появи нового штаму COVID-19 "омікрон". Про це пише газета Politico із посиланням на джерела в адміністрації президента США Джо Байдена, інформує УНН.

Деталі

За інформацією видання, у Білому домі відбулися зустрічі чиновників, які відповідають за питання охорони здоров'я в адміністрації президента. Зазначається, що у США поки що не зафіксували новий штам.

Фахівці обговорили, "на який термін закривати в'їзд із південної частини Африки, чи дозволяти повертатися громадянам США, а також чи міняти рекомендації у сфері охорони здоров'я в країні". Чиновники наголосили на необхідності прискорення ревакцинації найближчим часом.

Додамо

У південноафриканській Ботсвані, ПАР та Гонконгу виявили десять випадків зараження новим штамом COVID-19 під назвою B.1.1.529 ("омікрон"), який може виявитися більш патогенним, ніж інші варіанти коронавірусу. Він містить 32 мутації, деякі з яких вказують на його високу трансмісивність та стійкість до вакцин, і він має більше змін у спайковому білку, ніж усі інші варіанти COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США припускають, що варіант коронавірусу Omicron вже в країні

Українські Національні Новини

Новини Світу