u-ssha-diznalisya-pro-skladnoschi-u-rosiyi-z-virobnitstvom-giperzvukovogo-zbroyi

У США дізналися про складнощі у Росії з виробництвом гіперзвукової зброї

 • 11240 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Росія зробить лише кілька одиниць гіперзвукової зброї, про серійне виробництво яких хвалився президент РФ Володимир Путін. Про це з посиланням на людей, безпосередньо знайомих зі звітом розвідки США, повідомляє телеканал CNBC, передає УНН.

Як повідомляється, Кремль відчуває труднощі з пошуком джерела для компонентів з вуглецевого волокна, необхідних для виробництва такої зброї - гіперзвукового планеруючого крилатого блоку, який отримав назву "Авангард".

Це був один із шести видів зброї, якими Путін похвалився у березні 2018 року, відзначає видання. Тоді російський лідер стверджував, що "Авангард" здатний досягати цілей зі швидкістю, що у 20 разів перевищує швидкість звуку, і що зброя може вражати "як вогняна куля". Він також повідомив, що ця система вже запущена в серійне виробництво.

У жовтні, як зазначено, телеканалу стало відомо, що "Кремль шукає інше джерело вуглецевого волокна, оскільки матеріали, що поставляються зараз, не здатні витримати екстремальні температури під час гіперзвукового польоту".

Згідно зі звітом розвідки США, підготовленому місяць тому, за даними телеканалу, Кремль досі не зміг знайти альтернативний матеріал з вуглецевого волокна.

"Очікується, що вони виготовлять не більше 60 (одиниць - ред.) цієї гіперзвукової зброї, тому що її розробка обходиться занадто дорого", - повідомило одне з джерел.

Українські Національні Новини

Новини Світу