u-spravi-schodo-proslushok-goncharuka-obshuki-provodilisya-u-predstavnikiv-kabminu-sbu

У справі щодо "прослушок Гончарука" обшуки проводилися у представників Кабміну – СБУ

 • 17219 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Обшуки через розповсюдження запису з наради Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука проводилися не лише на телеканалі 1+1, а і у представників Кабінету міністрів України та інших держорганів. Про це заявив на засіданні комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики заступник голови СБУ Володимир Горбенко, передає УНН із посиланням на пресслужбу Апарату ВРУ.

"Обшуки проводились на законних підставах – згідно з ухвалою суду. Слідчі дії не стосувалися представників медіа - за цією справою проводились також обшуки у представників Кабінету Міністрів України та інших державних органів", - сказав Горбенко.

За його словами, слідчі дії проводились з метою недопущення знищення доказів і були направлені на виявлення пристрою, яким, можливо, був здійснений і змонтований незаконний запис на нараді у Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

На уточнююче запитання членів Комітету представник СБУ додав, що в ухвалі суду фігурують "громадяни України", а не "журналісти".

Нагадаємо, за інформацією СБУ, у рамках розслідування "прослушки" розмови між Прем’єр-міністром України, представниками уряду і Національного банку, відбулось понад 20 обшуків та плануються допити, зокрема журналістів.

Українські Національні Новини

Політика