u-simyi-z-dnipropetrovschini-pidozra-na-koronavirus-ne-pidtverdzhuyetsya-oda

У сім'ї з Дніпропетровщини підозра на коронавірус не підтверджується - ОДА

 • 11334 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. У чоловіка з Апостолового на Дніпропетровщині, який нещодавно повернувся з Італії, та його сім’ї немає жодних ознак коронавірусу. Усі шестеро людей почуваються добре та перебувають під наглядом сімейного лікаря. Про це повідомили УНН в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

"Ми ретельно відслідковуємо та перевіряємо будь-яку інформацію щодо можливого потрапляння до області коронавірусу. Маємо чіткі інструкції, які саме особи відносяться до групи ризику, як діяти в разі підозри на хворобу і якщо вона підтвердиться. Лікарні готові приймати пацієнтів з COVID-19. На щастя, наразі жодного підтвердженого випадку в області немає", – сказав директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Валерій Сердюк.

Як зазначається, "спеціалізована бригада в захисних костюмах навідувалася до родини з Апостолового, голова якої після повернення з Італії скаржився на незначне підвищення температури тіла". "Приїхавши на виклик, лікарі екстреної медичної допомоги перевірили температуру, провели пульсоксіметрію, зібрали ретельний епіданамнез, стан насичення організму киснем", - вказали в ОДА.

"Усі показники були в нормі. Хворий з Італії в тлі епідемії не знаходився. З хворими в контакті не був", - додали в ОДА.

"Коронавірус має певні симптоми. У жодного із членів родини їх не виявили", – наголосив Сердюк.

Нагадаємо, на 6 березня в Україні на перевірці дев'ять повідомлень про підозри на COVID-19.

Українські Національні Новини

Суспільство