u-shveytsariyi-zablokuvali-60-mln-frankiv-u-spravi-pro-rozkradannya-u-naftogazi

У Швейцарії заблокували 60 млн франків у справі про розкрадання у "Нафтогазі"

 • 9769 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. На рахунках у швейцарських банках заблоковано 60 мільйонів франків, ймовірно, незаконно виведених з України колишнім керівництвом державної НАК "Нафтогаз України". Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

Так, федеральна прокуратура у Берні повідомила, що розслідує справу за підозрою у відмиванні коштів "у зв'язку з імовірною розтратою коштів державного українського енергоконцерну "Нафтогаз".

На даний момент в рамках відповідного кримінального провадження на рахунках у швейцарських банках заблоковано вже 60 мільйонів франків, пише видання, посилаючись на швейцарських правоохоронців.

За даними федеральної прокуратури Швейцарії, на даний момент у справі двоє підозрюваних, обидва — громадяни України. Одного з них підозрюють у відмиванні коштів, другого — у співучасті у відмиванні.

Нагадаємо, у квітні 2018 року народного депутата Євгена Бакуліна було оголошено у розшук

За даними слідства, Бакулін з березня 2010 року ймовірно брав участь у злочинній організації, створеній Януковичем, що призвело до заволодіння особливо великими коштами при закупівлі нафтогазових вишок для ДАК "Чорноморнафтогаз". 

На початку 2018 року СБУ та НАБУ викрили розкрадання понад 1,4 млрд грн "Нафтогазу України". 

Українські Національні Новини

Політика