u-sap-nazvali-datu-ekstraditsiyi-eks-nardepa-kryuchkova

У САП назвали дату екстрадиції екс-нардепа Крючкова

 • 10579 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Колишнього народного депутата, голови правління холдингової компанії "Енергомережа" Дмитра Крючкова екстрадують в Україну 15 квітня. Про це повідомив заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко, передає УНН з посиланням на "Слово і діло".

"Так це правда. Прилітає 15 квітня в 18:00", - сказав він.

За даними порталу, Крючкова підозрюють в причетності до заволодіння коштами державного сектора економіки в сфері енергетики в сумі 424 мільйонів гривень за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном), ч. 3 ст. 27 (організатор правопорушення), ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 КК України (легалізація грошових коштів).

За версією слідства, заволодіння відбувалося шляхом укладення і згоди постачальників електричної енергії угод про переведення боргу від споживачів електричної енергії до нового боржника і договору на поставку природного газу для вироблення електричної енергії на умовах передоплати. Отримані відповідно до угод і договору кошти екс-нардеп використав на власний розсуд, легалізувавши таким чином здобуті злочинним шляхом гроші.

У той же час, журналісти проекту "Схеми", оприлюднили отримані ними телефонні розмови осіб, голос яких схожий на Крючкова, нардепа від БПП Ігоря Кононенко, бізнесменів-братів Ігоря та Григорія Суркісів, а також інших осіб. Переговори підтверджують, що зазначені особи також можуть бути причетні до висновку грошей з обленерго в Харкові, Черкасах і Запоріжжі в приватні кишені.

Зокрема, на одному із записів звучить прохання відвезти гроші в розмірі 600 тис. доларів в офіс Суркісів.

Нагадаємо, як писав УНН, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про спроби Суркіса забезпечити Крючкову отримання російського громадянства з метою уникнення екстрадиції.

Також нагадаємо, ЗМІ називають Крючкова людиною Суркісів, адже представники братів входили до керівних органів компанії "Енергомережі".

"Очевидно, що за схемою "Енергомережі", і не тільки за неї, дійсно стояв мозок більш серйозний, ніж його власний (Крючкова - ред.), а саме - мозок Григорія Суркіса. І під час дачі показань Крючков це може розкрити. Одна участь у схемі "Енергомережі" вже може коштувати українському олігарху кількох років позбавлення волі", - зазначив з цього приводу політолог Владислав Дзідвінскій.

Уточнимо, що сьогодні брати Суркіси були викликані на допит в НАБУ.

Українські Національні Новини

Політика