u-rosiyskiy-ingushetiyi-zibravsya-miting-proti-rishennya-vladi

У російській Інгушетії зібрався мітинг проти рішення влади

 • 10442 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. В Інгушетії, що є частиної Російської Федерації на Північному Кавказі, у вівторок люди вийшли на мітинг проти змін правил проведення референдуму. Про це УНН повідомляє з посиланням на "Кавказский узел".

Мітинг розпочався у столиці Інгушетії - Магасі - вранці. Акція узгоджена владою.

Учасник акції протесту, керівник правозахисної організації "Машр" Магомед Муцольгов заявив, що "у місті величезна кількість силовиків". "На площі в Магасі зібралося вже близько 10 тисяч осіб", - повідомив він.

Акції протесту розпочалися після ухваленого рішення про кордон між Інгушетією та Чечнею. Угоду про це у вересні 2018 року підписали лідери двох регіонів. Вона передбачає обмін територіями. У листопаді в Інгушетії запропонували провести референдум з цього питання. Цю заявку не підтримали.

Тим часом до закону про референдум були запропоновані поправки, проголосовані парламентом Інгушетії у першому читанні. Зокрема, запропоновано скасувати норму про обов'язкове винесення на референдум питань про зміну статусу, найменування, поділ чи об'єднання з іншими суб'єктами, зміни території або кордонів республіки.

Друге читання поправок до закону про референдум було призначено на 28 березня, проте очільник республіки Юнус-Бек Євкуров відкликав законопроект для доопрацювання.

Українські Національні Новини

Новини Світу