u-rosiyi-zaboronili-trimati-vdoma-vedmediv-pingviniv-i-kobr

У Росії заборонили тримати вдома ведмедів, пінгвінів і кобр

 • 14653 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Уряд РФ затвердив список заборонених до утримання в неволі тварин і виключення з нього. Введення заборони обумовлено небезпекою для власників, яку несуть хижі тварини, а також тим, що їх звичне середовище проживання значно відрізняється від можливих умов утримання, що "може несприятливо впливати на стан здоров'я" тварин, передає УНН з посиланням на "Коммерсант".

Так, повідомляється, що до переліку заборонених тварин увійшли великі хижі і отруйні тварини. Зокрема, деякі види змій (кобри, вужі, пітони), ящірки (комодський варан, або ядозуб), крокодили і черепахи (кайманові і трикігтеві м'якотілі).

Також в списку опинилися деякі земноводні (наприклад, листолаз жахливий або бразильський гребнистоголов), павукоподібні (скорпіони, тарантули, павуки-відлюдники і інші види отруйних павуків).

Заборонено утримувати багатьох ссавців, у тому числі: китоподібних, тюленів, хижаків (ведмедів, моржів, вовків, тигрів, левів, пум, рисей, гепардів, медоїда, гієн), хоботних, дворізцевих сумчастих, парнокопитних та непарнокопитних (крім домашнього коня і биків). Також до переліку потрапили примати (за винятком магота), птахи (пінгвіни, пелікани, ківі, соколи, сови, а також деякі страуси).

У списку також хрящові (скати, акули) і кісткові (морські окуні, дракончики, звіздарі, вугроподібні) риби. До переліку включено і коралові поліпи, такі як зоантарії.

"Заборона не поширюється на утримання тварин з цього списку в зоопарках, цирках, дельфінаріях, океанаріумі і інших подібних організаціях, а також на особливі випадки, при яких допускається їх утримання", - зазначено у постанові.

При цьому тварини, придбані до 1 січня 2020 року, можуть перебувати на утриманні їх власників до настання природної смерті.

Як повідомляв УНН, у Криму посеред двору знайшли голови крокодилів.

Українські Національні Новини

Новини Світу