u-rnbo-zagovorili-pro-gotovnist-medsistemi-do-priyomu-ditey-na-tli-epidemiyi-covid-19

У РНБО заговорили про готовність медсистеми до прийому дітей на тлі епідемії COVID-19

 • 12319 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. В умовах зростання сезонної захворюваності на грип на тлі епідемії COVID-19 медична система має бути готова до прийому насамперед дітей. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час чергової селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, передає УНН з посиланням на пресслужбу РНБО.

"В умовах сезонного зростання кількості хворих на грип, що відбуватиметься на тлі епідемії коронавірусної хвороби, лікарні мають забезпечити необхідну кількість насамперед дитячих ліжок", - зазначають у пресслужбі, посилаючись на Данілова.

Секретар Ради наголосив, що згідно з прогнозами Міністерства охорони здоров’я, цьогоріч очікуються чотири штами грипу. Він нагадав, що в останні роки у лікарнях з діагнозом "грип" перебували 280 000 осіб, серед яких 65% - діти.

Данілов також акцентував на необхідності вжиття заходів до забезпечення надійної роботи апаратів ШВЛ в умовах низьких температур.

"Учасники наради, у якій взяли участь, зокрема, Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Голова Національної поліції Ігор Клименко, т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, обговорили питання щодо забезпечення хворих на COVID-19 киснем; готовності медичної системи до збільшення кількості хворих на коронавірусну хворобу; розгортання у регіонах тимчасових мобільних шпиталів у разі необхідності; фінансування у повному обсязі надбавок для медиків, задіяних у протистоянні епідемії; організації виборчого процесу і голосування на місцевих виборах 25 жовтня ц.р. з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ", - інформують в РНБО.

Нагадаємо, в Україні на 8:45 16 жовтня зафіксовано вже 287 тисяч випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст нових випадків за добу - новий антирекорд у майже 6 тисяч.

Українські Національні Новини

Політика