u-rnbo-rozpovili-yak-budut-posilyuvati-potentsial-viyskovo-povitryanikh-sil-ukrayini

У РНБО розповіли, як будуть посилювати потенціал військово-повітряних сил України

 • 12187 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Співпраця з компанією Boeing, значно зміцнить потенціал військово-повітряних сил нашої держави. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час зустріч з Директором з питань оборони та космічної безпеки компанії Boeing Стенлі Прусінскі. Повідомляє УНН з посиланням на прес-службу РНБО.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання співпраці між українськими підприємствами оборонно-промислового комплексу та космічної галузі з компанією Boeing, а також перспективи співробітництва у військово-технічній сфері, зокрема, проекти оновлення винищувальної та штурмової авіації Збройних сил України.

"Компанія Boeing є провідним підприємством в аерокосмічній галузі, а її військові літаки та гелікоптери значно перевершують російські аналоги. Ми зацікавлені в ефективній військово-технічній співпраці з компанією Boeing, що значно зміцнить потенціал Військово-повітряних сил нашої держави", - наголосив Секретар РНБО України.

Також, сторони розглянули питання співробітництва в галузі авіа- та ракетобудування.

Стенлі Прусінскі висловив впевненість у перспективності довготривалого співробітництва. На його думку, Україна завжди була інтелектуальним та технічним двигуном у Східній Європі. Тому надзвичайно логічним буде налагодити довготривале співробітництво з Україною.

Нагадаємо, останнє перед сертифікацією технічне льотне випробування літаків Boeing 737 MAX з оновленим програмним забезпеченням проведено в середу.

Українські Національні Новини

Політика