u-rizi-rozpochinayetsya-zustrich-nato-odna-z-golovnikh-tem-rosiyske-viyskove-naroschuvannya-poblizu-ukrayini

У Ризі розпочинається зустріч НАТО: одна з головних тем російське військове нарощування поблизу України

 • 17201 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Сьогодні в Ризі розпочинається дводенна зустріч міністрів закордонних справ НАТО, однією з головних тем якої стане російське військове нарощування поблизу України, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“У міністрів закордонних справ повний порядок денний, вони розглянуть широке коло різних питань, зокрема, ситуацію в Україні та навколо неї. Ми бачимо нарощування російської військової міці, ми бачимо важку збройну техніку, ми бачимо безпілотники і боєздатні війська, і ми закликаємо Росію бути прозорою. Тому що це неспровоковано, незрозуміло. Тому Росія повинна бути прозорою, їм необхідно знизити напруженість і ескалацію", — сказав Генсек НАТО Єнс Столтенберг напередодні зустрічі.

Деталі

Також за його словами, міністри обговорять ситуацію з мігрантами на кордоні Білорусі з країнами Альянсу, а також питання, що стосуються ситуації в Афганістані.

Додамо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також візьме участь у засіданні голів МЗС НАТО в Ризі на запрошення Столтенберга.

Очільник української дипломатії повинен детально проінформувати союзників НАТО про актуальну безпекову ситуацію, обговорить практичні кроки щодо зміцнення безпеки нашої держави та громадян, комплексний пакет стримування Росії від подальшої агресії.

Додамо

Згідно з програмою, опублікованою раніше, засідання Північноатлантичної ради в межах сесії з міністрами закордонних справ Грузії та України заплановано на 8:30 1 грудня.

Українські Національні Новини

Політика