u-rf-zavezli-ukrayinsku-kovbasu-iz-virusom-achs

У РФ завезли українську ковбасу із вірусом АЧС

 • 10790 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Російські прикордонники затримали 20 т м'ясної продукції, незаконно ввезеної з території України, передає УНН із посиланням на прес-службу управління Россільгоспнагляду у Білгородській області.

"За результатами огляду вантажу, проведеного фахівцями управління Россільгоспнагляду у Білгородській області, було встановлено, що в автомобілі знаходилися пакети зі свинячим шпиком, мішки і пакети з м'ясом свинини, а також готова м'ясна продукція. Вся продукція була без маркування", — йдеться у повідомленні.

Фахівці Россільгоспнагляду відібрали 2 проби свинини і 2 проби ковбас для проведення досліджень на африканську чуму свиней (АЧС).

За результатами досліджень, в одній з проб ковбаси копченої був виявлений генетичний матеріал вірусу АЧС.

"У той же день вся затримана продукція була знищена під контролем фахівців управління Россільгоспнагляду у Білгородській області. Подальші заходи будуть проведені у відповідності до чинного законодавства", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні поточного року було зафіксовано вже понад 10 випадків АЧС. Минулого — 145.

І оскільки з хворобою наші контролери впоратися досі не можуть, то, за прогнозами фахівців, українцям варто готуватися до подальшого зростання цін на продукцію свинарства.

Окрім того, на фоні вірусу, Україна істотно наростила імпорт свинини з-за кордону.

За словами парламентарія Сергія Тригубенка, так багато м’яса свиней, як зараз, ми не імпортували щонайменше останні чотири роки.

Українські Національні Новини

Економіка