u-rf-zatrimali-zhurnalista-wsj-yakiy-pisav-pro-pvk-vagner-fsb-zayavila-scho-pidozryuye-yogo-u-shpigunstvi

У рф затримали журналіста WSJ, який писав про пвк "вагнер". фсб заявила, що підозрює його у шпигунстві

 • 345340 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. У Єкатеринбурзі в росії затримали журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича, це державним росЗМІ підтвердили у фсб рф, передає УНН.

Деталі

Як зазначає видання "Настоящее время", Гершкович перебував у Єкатеринбурзі кілька тижнів, увечері 29 березня він перестав виходити на зв'язок із редакцією. Його супроводжував та знайомив із героями піарник Ярослав Ширшков. Гершкович писав про ставлення росіян до війни та до пвк "Вагнер", зазначає видання.

фсб рф підтвердила затримання журналіста, американського громадянина Евана Гершковича за "протиправну діяльність". Відомство стверджує, що він за завданням США "займався збором відомостей про одне з підприємств російського ВПК, які становлять державну таємницю". Стосовно Гершковича "порушено справу про шпигунство", ідеться у повідомленні фсб рф, яке цитують росЗМІ.

Як вказує видання Meduza, затриманий Гершкович їздив до Нижнього Тагілу. Джерело серед західних журналістів, що працюють у москві, розповіло Meduza, що окрім відвідування Єкатеринбурга, Еван Гершкович їздив до Нижнього Тагілу, де знаходиться оборонне підприємство "Уралвагонзавод".

The Wall Street Journal висловила "глибоке занепокоєння" у зв'язку із затриманням у рф свого журналіста Евана Гершковича.

Також своє ставлення до того, що відбувається, висловила Міжнародна організація "Репортери без кордонів".
"Журналісти не повинні ставати мішенню!", - ідеться у повідомленні організації у соцмережах.

Речниця мзс рф марія захарова, коментуючи затримання журналіста The Wall Street Journal, написала у себе в Telegram, що нібито "те, чим займався в Єкатеринбурзі співробітник американського видання The Wall Street Journal, не має стосцнку до журналістики".

Довідково

Еван Гершкович близько шести років живе у москві, висвітлюючи події в рф та Україні для американської газети The Wall Street Journal. Раніше він працював у Agence France-Presse, The Moscow Times та The New York Times.

Українські Національні Новини

Новини Світу