u-rf-viiskovykh-kontraktnykiv-zvilnyly-vid-kryminalnoho-pokarannia

У рф військових контрактників звільнили від кримінального покарання

 • 36897 переглядiв

росія ухвалила закон, який звільняє військовослужбовців-контрактників від кримінальної відповідальності, за винятком засуджених за педофілію. Цей закон також не поширюватися на підозрюваних і обвинувачених у злочинах "проти громадської безпеки" та "проти конституційного ладу і безпеки держави".

державна дума росії прийняла закон про звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які уклали контракт про проходження військової служби у збройних силах рф. Втім постанова не поширюватиметься на підозрюваних, обвинувачених і тих, хто відбуває покарання за педофілію.

Крім того, від зазначеного механізму відокремили підслідних у злочинах проти "конституційного ладу та безпеки держави", передає УНН із посиланням на росЗМІ.

Деталі

У своєму третьому, фінальному читанні російська держдума ухвалила два законопроекти, які дають змогу звільняти від кримінальної відповідальності тих, хто уклав контракт із міноборони рф під час мобілізації та воєнного стану після 24 червня 2023 року.

Таким чином, контракт із міноборони рф можуть укласти підсудні, підслідні та засуджені за злочини легкої та середньої тяжкості. Але отримати умовне звільнення або погасити судимість вони зможуть тільки в разі отримання держнагороди, звільнення зі служби за станом здоров'я або за віком тощо.

Документ не стосується засуджених за сексуалізоване насильство над дітьми.

Крім того, контракти з зс рф буде заборонено укладати тим, хто підозрюються у "вчиненні злочинів проти громадської безпеки, проти основ конституційного ладу та безпеки держави", а також підозрюваних у "тероризмі".

Нагадаємо

росія досягає невеликих військових перемог в Україні ціною величезних ресурсів, але Україна залишається впевненою у захисті своєї Батьківщини, отримуючи постійні боєприпаси та допомогу. Про це заявив голова Міноборони США Ллойд Остін під час брифінгу за підсумками засідання контактної групи у форматі Рамштайн-20, передає УНН.

росія планує чекати, поки союзники не втомляться підтримувати Україну необхідною допомогою, тому колективна підтримка України має вирішальне значення для забезпечення її успіху на полі бою і мирного майбутнього, заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун.

Ігор Тележніков

Війна