u-rezultati-boyiv-u-liviyi-zaginuli-205-lyudey

У результаті боїв у Лівії загинули 205 людей

 • 10471 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Щонайменше 205 людей загинули, 913 отримали поранення під час бойових дій поблизу лівійської столиці Триполі. Про це повідомило лівійське відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Twitter, передає УНН.

"У результаті збройного протистояння у Триполі загинуло 205 людей, ще 913 поранено. Медичні фахівці, яких ВООЗ направила на підтримку фронтових лікарень, допомагають виконувати десятки операцій", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що наразі в Лівії діє два уряди: визнаний міжнародним співтовариством уряд національної згоди прем'єр-міністра Фаїза Сараджа в Тріполі і тимчасовий кабінет міністрів Абдалли Абдуррахмана ат-Тані, який діє на сході країни спільно з обраним парламентом і підтримуваний Лівійською національною армією. 4 квітня її командувач фельдмаршал Халіфа Хафтар оголосив про початок наступу на Тріполі

Своєю чергою, Сарадж віддав наказ усім підконтрольним йому військовим підрозділам бути готовими до оборони.

Лівія потерпає від насильства, політичної нестабільності і боротьби за владу відтоді, як в 2011 році був повалений і убитий багаторічний правитель Муамар Каддафі.

Раніше УНН повідомляв, що ООН виділила 2 млн доларів з надзвичайного фонду для допомоги постраждалим в Лівії

Українські Національні Новини

Новини Світу