u-putina-prokomentuvali-novi-dani-rozsliduvannya-bellingcat-pro-petrova-i-boshirova

У Путіна прокоментували нові дані розслідування Bellingcat про Петрова і Боширова

 • 12952 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Кремль, як і раніше, виходить з того, що підозрювані Великою Британією в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів Олександр Петров і Руслан Боширов є цивільними особами. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков при цьому пообіцяв, що нова інформація розслідування Bellingcat, оприлюднена The Daily Telegraph, буде перевірена, передає УНН з посиланням на ТАСС.

“У нас немає якихось інших даних... Поки ті дані, якими оперуємо ми, це те, що було сказано президентом (Росії Володимиром Путіним - ред.) і потім було сказано самими громадянами Росії”, - заявив представник Кремля, відповідаючи на питання журналістів, чи наполягають в Кремлі, що Боширов — цивільна особа.

“Безумовно, ми перевіримо інформацію щодо цього військовослужбовця, ми перевіримо списки нагороджених”, — сказав представник Кремля журналістам.

Відповідаючи на питання про полковника Чепігу, Пєсков зауважив, що “багато людей схожі один на одного”.

“Хто цей громадянин, який вказується в цьому розслідуванні, я вам сказати не можу, тому що не маю такої інформації”, — зізнався він. Представник Кремля пообіцяв перевірити, чи був нагороджений державною нагородою полковник Чепіга, і надати інформацію про це.

Прес-секретар президента рекомендував адресувати всі питання, пов’язані з військовослужбовцями, в оборонне відомство. Пєсков сказав, що в Кремлі “ознайомилися з цим розслідуванням, яке було доступним в засобах масової інформації, де йдеться про те, що якісь люди схожі один на одного”.

“Ми не володіємо інформацією, хто другий громадянин (Чепіга - ред.), ми виходимо з тієї інформації, яка була озвучена (Путіним і самими Петровим і Бошировим - ред.)”, — повторив Пєсков, відповідаючи на уточнюючі питання журналістів.

Представники ЗМІ поцікавилися у прес-секретаря, чому Путін, говорячи про Петрова і Боширова, був так впевнений, що вони є цивільними особами.

“Він (президент - ред.) володіє такою інформацією”, — була відповідь.

Як повідомляв УНН, на початку вересня Путін заявив, що владі РФ стали відомі росіяни, підозрювані Великою Британією в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля, і його дочки Юлії. Путін не назвав їх, зазначивши лише, що вони цивільні і самі виступлять перед ЗМІ.

На заклик відгукнулися Олександр Петров і Руслан Боширов, які в інтерв’ю телеканалу “RT” заперечували звинувачення Британії, наполягаючи, що їздили в Солсбері як туристи.

Зазначимо, у середу The Insider і Bellingcat назвали справжнє ім’я людини, яка підозрюється в отруєнні Скрипалів.

За твердженням слідчих, під ім’ям Руслан Боширов ховається 39-річний полковник Анатолій Володимирович Чепіга.

Українські Національні Новини

Політика