u-prezidenta-zayavili-pro-nezakonnu-novu-kolonizatsiyu-okupovanogo-krimu

У Президента заявили про незаконну "нову колонізацію" окупованого Криму

 • 21050 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Однією з найбільших проблем, з якими на сьогодні стикається Україна щодо окупованого Криму - це незаконна російська "нова колонізація". Про це на онлайн-дискусії у четвер заявив постійний представник Президента України Володимира Зеленського в АР Крим Антон Кориневич, передає кореспондент УНН.

"Однією з найбільших проблем для нас зараз... і ми говоримо про це на будь-якій міжнародній платформі, є "нова колонізація" Криму. Звичайно, коли ми говоримо про "колонізацію" Криму, ми говоримо про зміни демографічного складу населення у Криму. Російська Федерація реалізує комплексну політику, спрямовану на зміну складу населення у тимчасово окупованому Криму", - сказав Кориневич.

За його словами, Росія незаконно витісняє з території Криму осіб, які сприймаються окупуючою державою як "загроза подальшої окупації і контролю над територією".

"Українські та кримськотатарські журналісти, громадські діячі та інші особи, які не визнають спроби анексії Криму, виганяються з півострова. Вони (РФ - ред.) також сприяють незаконному переміщенню громадян Російської Федерації на територію окупованого Криму. І це військовослужбовці і члени їх сімей, співробітники правоохоронних органів, чиновники і т.д.", - зазначив представник Президента.

Він підкреслив, що таким чином окупанти збільшують частку "лояльного населення".

"Крім того, Російська Федерація переводить громадян України з Криму на постійне місце проживання на території Російської Федерації. Зокрема, офіційних співробітників правоохоронних органів України. І ми дійсно вважаємо, що зараз не менше 300 тисяч громадян Російської Федерації були переміщені з території Російської Федерації в тимчасово окупований Крим", - підкреслив він.

За словами Кориневича, великою проблемою також є насильницька нейтралізація українських громадян Криму - так звана "паспортизація", що означає, що українські громадяни повинні отримати російський паспорт, щоб убезпечити своє життя на тимчасово окупованій території.

Як повідомлялося в УНН, Міністерство закордонних справ у вівторок зробило заяву щодо російських паспортів, протиправно нав'язаних жителям тимчасово окупованій АР Крим та міста Севастополь російською окупаційною адміністрацією.

Українські Національні Новини

Політика