u-prezidenta-rozpovili-pro-maybutniy-zakon-schodo-referendumu

У Президента розповіли про майбутній закон щодо референдуму

 • 11680 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Питання референдуму буде включене в майбутній президентський законопроект щодо народовладдя. Про це повідомив представник Президента в парламенті, перший віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук під час Погоджувальної ради, передає кореспондент УНН.

"Законопроект про народовладдя – це було основною обіцянкою Президента, особливо в частині, що стосується питання народовладдя – створення єдиного, гармонізованого і системного документа, який називається законопроект про народовладдя. Він не стосується виключно референдумів, які є складовою народовладдя", - зазначив Стефанчук.

За його словами, цей законопроект буде включати в себе і низку інших законодавчих ініціатив – зокрема, питання народної законодавчої ініціативи, питання накладення народного вето, запровадження народної демократії, питання відкликання народних обранців, питання діджиталізації та створення електронної платформи, яка сприяє народовладдю.

При цьому, він додав, що Президент готовий вести дискусію щодо майбутнього закону про народовладдя з представниками опозиційних фракцій і політсил.

Нагадаємо, ще у травні команда новообраного президента Володимира Зеленського опублікувала відео, в якому закликала громадян до участі у суспільно-політичному житті країни. Зокрема користувачам соціальної мережі Facebook запропоновано залишати під відео коментарі з проблемами, які їх хвилюють.

Українські Національні Новини

Політика