u-prezidenta-nazvali-termini-povidomlennya-rf-pro-neprodovzhennya-dogovoru-pro-druzhbu

У Президента назвали терміни повідомлення РФ про непродовження договору про дружбу

 • 7618 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. До 30 вересня Росію буде поінформовано нотою МЗС України, а Главою держави буде внесено до парламенту відповідний законопроект щодо непродовження договору про дружбу та стратегічне партнерство з РФ. Про це під час засідання Погоджувальної ради заявила представник Президента у ВР Ірина Луценко, передає кореспондент УНН.

"На засідання РНБО 6 вересня було погоджено позицію щодо непродовження договору про дружбу та стратегічне партнерство з РФ. До 30 вересня Росію буде поінформовано нотою МЗС України, а Главою держави буде внесено до парламенту відповідний законопроект у відповідності до статті 24 (закону - ред.) про міжнародні договори", - повідомила представник Президента.

Нагадаємо, раніше заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв заявив, що припинення дії договору про дружбу між Україною та Росією усуває ще одну перешкоду для вступу України до НАТО

Як повідомляв УНН, Україна до 30 вересня має офіційно повідомити Росію про небажання продовжувати договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ.

Українські Національні Новини

Політика