u-prezidenta-nazvali-prioriteti-schodo-roboti-z-krimom

У Президента назвали пріоритети щодо роботи з Кримом

 • 10354 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Розробка необхідних законопроектів, інформаційна політика та захист прав кримчан є основними пріоритетами роботи представництва Президента України в Криму. Про це у середу на брифінгу заявив постійний представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич, передає кореспондент УНН.

“Якщо ми говоримо про наші стратегічні цілі, то перш за все я б визначив напрям законодавчої роботи”, - сказав Кориневич.

З його слів, це - те, що є повноваженням представництва за законом про представництва і за указом Президента.

“Тобто, ми намагатимемось стати тим органом, який розробляє потрібні для Криму і кримчан законопроекти. Власне, певні напрацювання у нас вже є. Сподіваємось це поширювати, зокрема, ми працюватимемо над законопроектами, які стосуються захисту прав кримчан, і уникнення так званих дискримінаційних положень щодо кримчан. Ми вже беремо участь у декількох робочих групах з цього питання, в тому числі з питання нерезидентства, яке є сумно відомим”, - зауважив представник Президента.

Він підкреслив: законодавча робота — це його перший пріоритет.

“Другим пріоритетом я би визначив інформаційну політику і зв’язки з громадянами, які проживають на тимчасово окупованій території. Це дуже важливо - піднімати тему Криму як в наших національних ЗМІ, так і впливати і бути доступними на тимчасово окупованих територіях. Ми по-суті розуміємо, що громадяни старшого віку пам’ятають Україну і знають Україну, мають зв’язок з Україною. Вже йде шостий рік окупації, і ми розуміємо, що є діти, які вже можуть не знати, що таке Україна, що це — їх материнська держава, тому також створення ініціатив щодо культурних, освітніх, щодо кримчан, і ця інформаційна складова — інформаційні зв’язки з громадянами — ми можемо визначити як другий пріоритет”, - пояснив Кориневич.

“Третім пріоритетом ми поставимо в цілому захист прав кримчан, захист прав людини. Це може бути що завгодно — від питання отримання паспорту чи тимчасового житла до інших питань”, - додав він.

Українські Національні Новини

Політика