u-pravookhoronnomu-komiteti-vr-vvazhayut-za-neobkhidne-pereviriti-zaporizkogo-prokurora-prikhodka

У правоохоронному комітеті ВР вважають за необхідне перевірити запорізького прокурора Приходька

 • 201033 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. На засіданні правоохоронного комітету озвучили претензії до керівника Запорізької обласної прокуратури Віктора Приходька. Голова підкомітету з питань діяльності органів прокуратури Владлен Неклюдов вважає, що стосовно прокурора має бути проведена перевірка. Про це він розповів у коментарі УНН.

Цитата

“Має бути перевірка щодо нього (Віктора Приходька, - ред.). Об’єктивна перевірка, яка повинна відповісти на поставлені Яцик (народний депутат Юлія Яцик, - ред.) питання. Я сам не із Запорізької області, я не знаю і об’єктивно не можу сказати – підтвердити чи спростувати ці факти. Думаю, що це якраз компетенція Генпрокурора – організувати проведення перевірки, і дати відповіді на питання які поставила Яцик. Він (Приходько, - ред.) не брав участь у засіданнях нашого комітету. Я лише чув про те, як у рубриці «різне» на комітеті Яцик казала і про очільника НПУ, і про прокурора Запорізької області. Потрібна перевірка”, - зазначив Неклюдов.

Додамо

Нардеп також наголосив: якщо не провести перевірку в органах прокуратури, то існує ризик, що там будуть працювати колаборанти.

Цитата

“В Офісі ж не знають хто співпрацював із колаборантами, чи співпрацювали, чи ні. Якщо це не перевірити – це ризик того, щоб колаборанти будуть працювати, і будуть відому їм інформацію передавати. Це серйозні ризики”, - додав нардеп.

Нагадаємо

Раніше нардеп Юлія Яцик розповіла, що Керівник Запорізької обласної прокуратури Віктор Приходько змінив підслідність справи про розкрадання гуманітарної допомоги в області, що завело розслідування у глухий кут. Також вона зазначила, що Приходька з перших днів війни не було на робочому місці.

Додамо, що до запорізького прокурора є претензії і з боку місцевого бізнесу. Тамтешній бізнес-союз вимагає звільнити Приходька. Там зазначають, що він організовує тиск на місцевий бізнес, виконуючи приватні замовлення. 

Представники запорізьких підприємств скаржилися, що Приходько використовує кримінальні справи, влаштовує обшуки на підприємствах та допити співробітників, що перешкоджає їх діяльності. 

Українські Національні Новини

Політика