u-porivnyanni-iz-pershim-turom-viboriv-kilkist-porushen-u-drugomu-zmenshilasya-kvu

У порівнянні із першим туром виборів кількість порушень у другому зменшилася – КВУ

 • 7982 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. У порівнянні із першим туром виборів кількість порушень дещо зменшилася. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Комітету виборців України.

"Офіційні спостерігачі КВУ зафіксували низку порушень виборчого законодавства в день голосування, однак ці порушення не носили системного характеру та не були такими, що могли суттєво вплинути на результати волевиявлення громадян", - йдеться в повідомленні.

Серед зафіксованих проблем: проведення агітації в день голосування, видача бюлетенів без належних документів, що посвідчують особу, розголошення таємниці голосування, помилки в роботі виборчих комісій. У порівнянні із першим туром виборів кількість випадків щодо розголошення таємниці голосування зменшилася.

"В окремих випадках КВУ зафіксував використання таких недоброчесних технологій, як підвезення громадян до дільниць та спроби винесення бюлетенів за межі дільниць. Ці факти носили поодинокий характер", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, до органів поліції, станом на 17:00, надійшло в області 28 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Українські Національні Новини

Політика