u-polschi-v-sud-peredali-spravu-pro-svyatkuvannya-dnya-narodzhennya-gitlera

У Польщі в суд передали справу про святкування дня народження Гітлера

 • 10770 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Окружна прокуратура польського міста Глівіце передала до суду обвинувальний акт щодо членів організації "Гордість і сучасність", які в 2017 році організували на півдні республіки святкування дня народження Адольфа Гітлера. Про це повідомляє УНН з посиланням на Polsat.

У кінці січня минулого року у Польщі розгорівся скандал після демонстрації телеканалом ТВН підсумків журналістського розслідування. Кореспонденти проникли з прихованою камерою на один із заходів неонацистів, на якому ті відзначали день народження Гітлера. Учасники прославляли лідера німецьких націонал-соціалістів, використовували свастику та переодягалися в мундири вермахту.

Прокуратура протягом року вела розслідування за фактом публічної пропаганди фашизму та тоталітарного ладу.

Окружна прокуратура в Глівіце звинувачувала шістьох людей у "пропаганді нацистського устрою держави".

Нагадаємо, що 22 квітня більше тисячі неонацистів зібралися 20-21 квітня, в німецькому містечку Остріц (Саксонія), де праві екстремісти влаштували рок-фестиваль Schild und Schwert (“Щит і меч”), “на честь дня народження Адольфа Гітлера”.

Раніше УНН передавав, що близько 400 активістів, зокрема, "прихильників ідеології Степана Бандери" та "неонацистів", не пустили в Польщу на святкування 100-річчя незалежності країни, у тому числі громадян Росії та Швеції.

Українські Національні Новини

Новини Світу