u-parlamenti-virmeniyi-proyde-golosuvannya-za-novogo-premyer-ministra

У парламенті Вірменії пройде голосування за нового прем'єр-міністра

 • 20480 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Національні збори (парламент) Вірменії в понеділок на спеціальному засіданні розгляне питання обрання нового прем'єр-міністра. Як раніше заявив в.о. глави вірменської кабміну Нікол Пашинян, депутати, з огляду на політичну домовленість, не стануть обирати нового голову уряду для проведення в країні дострокових парламентських виборів, передає УНН.

Цитата

"Фракція "Мій крок" за регламентом Національних зборів висунула кандидатуру Нікола Пашиняна на пост прем'єр-міністра. Цей процес необхідний для розпуску парламенту з метою проведення дострокових парламентських виборів в червні", - говорилося раніше у заяві політичного блоку Пашиняна.

Що передувало

Сам він пішов у відставку 25 квітня, щоб провести в республіці дострокові парламентські вибори. До них Пашинян продовжить виконувати обов'язки глави кабміну. Слідом за прем'єром, відповідно до технічної процедури, пішов у відставку і уряд країни.

Парламентські опозиційні фракції "Освічена Вірменія" і "Процвітаюча Вірменія" вже заявили, що після відставки Пашиняна не висунуть своїх кандидатів на пост прем'єра. Якщо парламентарії 3 травня і протягом наступних семи днів не зможуть обрати нового прем'єра, парламент за законом буде розпущений, а президент буде зобов'язаний призначити дату позачергових парламентських виборів, які цілком ймовірно пройдуть 20 червня.

Основні політичні сили Вірменії вже заявили, що візьмуть участь в дострокових парламентських виборах. На думку експертів, основними конкурентами "Мого кроку" стануть блоки колишніх президентів Роберта Кочаряна і Сержа Саргсяна.

Українські Національні Новини

Новини Світу